Loom armbandjes maken

Hoe werkt het?

loom armbandjes Loom armbandjes zijn vrij eenvoudig te maken, wel moet je even doorhebben hoe de techniek werkt. Een loom armband maak je met behulp van het pinbordje en de plastic haaknaald die je in de kit vindt. Begin bij het maken van je loom armband bij de pijl op het pinbord. Haak de elastiekjes die je wilt gebruiken diagonaal over de pinnetjes. Zoals je ziet lijkt het wel een beetje op haken. Dat is precies de reden dat je belangrijkste gereedschap een (plastic) haaknaald is. Nadat je de eerste rij met de twee elastiekjes af hebt moet je even goed opletten! Het derde elastiekje haak je over de vorige pin en je zult zien dat de kleuren nu al mooi door elkaar beginnen te lopen. Dat is nou precies de bedoeling. Je eerste loom armbandje is al bijna af! Als je het hele elastiekje over het pinbord hebt gehaald moet je even goed in de kit kijken. Daarin zit namelijk een sluitinkje. Die wordt de C-clip genoemd. Die C-clip zorgt er voor dat je het loom armbandje kan dragen als het af is, zonder dat het losschiet. Natuurlijk moet je aan de andere kant van het armbandje ook een C-clip maken. Dit moet je pas doen als je het armbandje van het pinbord hebt afgehaald. Gefeliciteerd! Je allereerste loom armband is klaar! Snel beginnen aan de volgende loom armbandjes!

Verschillende loom patronen

Het leuke aan loom is dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt om steeds maar nieuwe armbanden te maken. De loom armbandjes hebben allemaal verschillende moeilijkheidsgraden.

Vissengraatmotief:
•Een gemakkelijk patroon om mee te beginnen is het vissengraatmotief. Ook de triple single loom armbandjes zijn goed te doen.

Twist square
•Vind je dat te gemakkelijk worden dan is het tijd om over te stappen op loom armbandjes van de gemiddelde moeilijkheidsgraad. De twist square armband is best lastig om te maken, maar het resultaat als je het eenmaal af hebt is wel erg mooi. Als je jou Loom armband wilt versieren met kralen kan je dat al doen vanaf de gemiddelde moeilijkheidsgraad, het lijkt misschien lastig, maar dat valt reuze mee.

•Moeilijke armbanden zijn armbanden met veel verschillende kleuren. Als je een mooie regenboogkleurige loom armband wilt maken zal je misschien wel zes verschillende kleuren moeten gebruiken. Het is aan te raden om eerst goed te oefenen met lagere moeilijkheidsgraden voordat je hier aan begint.

Wist je trouwens dat een loom armband heel mooi versierd kan worden met bedeltjes?